Malatya

Öznur Çalık'tan Yeni Malatyaspor'a ziyaret

19:12 28 Ekim 2016
Öznur Çalık'tan Yeni Malatyaspor'a ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, TFF 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'u ziyaret etti.

Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'yla hafta sonu oynanacak Elazığspor-Yeni Malatyaspor maçı öncesinde Nurettin Soykan Tesisleri'nde Yeni Malatyaspor Kulübü yöneticileriyle bir araya geldi.

Öznur Çalık, burada yaptığı konuşmada, iki takım arasında oynanacak karşılaşmanın kardeşlik ve barış içinde geçmesini diledi.

İki takımın da ligdeki başarısının kendileri için önemli olduğunu dile getiren Çalık, şunları söyledi:

"Elazığspor geçen sene başarılı bir grafik sergiledi. İnşallah bu başarıları devam eder. Malatyaspor ve Elazığspor birlikte Süper Lig'e çıksın istiyorum. Benim gönlümden geçen bu. Bölgemizin rakip değil, ekip olduğunu hep birlikte hissettirmemiz lazım. Siyasilerimiz, sporcularımız, spor camiamız olmak üzere bu birlikteliği sağlamamız lazım. İki takımın taraftarlarının başlattığı, iki kardeş şehrin beraberce yol yürüdüğü fotoğrafın yarınki maçta devam etmesini arzu ediyoruz."

Ülkede mücadele edilmesi gereken çok sayıda terör örgütü bulunduğunu anlatan Çalık, "PKK, DEAŞ, PYD, FETÖ var. Bu terör örgütleriyle mücadele ederken, iki kardeş şehir bu kardeşliği taçlandırmalı. Yarınki maç bu vesileyle önemli. Skordan ziyade kardeşliğin kazanması önemli. 10 yıldır taraftarsız oynanan maç, ilk kez Malatyaspor ve Elazığspor taraftarlarının katılacağı bir maç olacak. Maçta yaklaşık 14 bin Elazığspor, bin civarında da Malatyaspor taraftarı olacak." diye konuştu.

Vali Toprak da iki takım arasında oynanacak maçın sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Yeni Malatyaspor'un ilin değerlerinden biri olduğunu belirten Toprak, Elazığspor maçında bölge illeri arasındaki kadim dostluğun kazanacağına inandığını kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Yeni Malatyaspor'un lige iyi başladığını ve sahada sergilediği futbolla şampiyonluğa aday bir takım olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Yeni Malatyapor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de takımın birlik, beraberlik içinde taraftarlarla önemli başarılara imza atacağına inandığını aktararak, "Bu sene çok iyi gidiyoruz. 8 maçta 19 puan topladık. Bu ligde ortalama 2 puanla gidersen en kötü 2. olarak çıkarsın. Ortalamamız iyi, sezonu lider bitirmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.