Malatya

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Malatya'da

13:23 25 Kasım 2016
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Malatya'da

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti iktidarı döneminde önemli hizmetler yapıldığını belirterek, ''Allah'a hamdolsun geçmiş dönemlerde, 80 yılda yapılanlardan bazı alanlarda çok daha fazlasını biz bu 14-15 yılda yaptık.'' dedi.

Bakan Yılmaz, Malatya'daki temasları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yılmaz, İstanbul'un, Ankara'nın en lüks en güzel yerlerine eş değer bir semt oluşturdukları için hem Malatya Büyükşehir Belediyesine hem de Yeşilyurt Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kendilerinin belediye başkanlığı seçimleri öncesinde, "Bizim belediyelerimizde milletimize, halkımıza destek gelir, sosyal devlet anlamında hizmet gelir, alt yapıda hizmet gelir" ifadelerini kullandıklarını anımsatan Bakan Yılmaz, şimdi söylediklerinin kat kat fazlasını hem Türkiye'de, hem Malatya'da yerine getirdiklerini bildirdi.

Bu zamana kadar yapamayacakları hiçbir şey hakkında vaatte bulunmadıklarını ancak millete söz verdikleri her şeyi yaparak, takipçisi olduklarını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

''Sizlerin desteği devam ederse 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'yi büyüteceğiz. Şunu gururla söylüyoruz, bizim aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye şu anda içinde bulunduğumuz Türkiye. Biz aldığımızda kişi başı milli gelir 3 bin dolar civarındaydı. Şimdi 9 bin civarında. Biz geldiğimizde hastanelerde kuyruk vardı, hastaneye gitseniz tedavi olur mu olmaz mı belli değildi. Şimdi Allah'a hamdolsun evden hastaneye gidemeyecek hastanın ayağına doktoru gönderiyoruz. Evinden okula gidemeyecek öğrencimizin ayağına öğretmeni gönderiyoruz."

AK Parti olarak temel hedeflerinin insan olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye çalıştıklarına değindi.

"Her şeyi yaptık demiyoruz, eksiklerimiz var ama çok şeyi de yaptık. İnsanlar yapmadıklarıyla değil yaptıklarıyla değerlendirilir." diyen İsmet Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Allah'a hamdolsun geçmiş dönemlerde 80 yılda yapılanlardan bazı alanlarda çok daha fazlasını biz bu 14-15 yılda yaptık. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. İnşallah önümüzdeki dönemde bu zamana kadar vermiş olduğumuz hizmetlerden çok daha iyisini hem Malatya'ya hem Türkiye'ye vereceğiz. Onun için diyoruz ki en iyi günlerimiz henüz daha görmediklerimizdir, en iyi sözlerimiz henüz söylemediklerimizdir.''

Konuşmanın ardından Yılmaz ve Tüfenkci, parkın açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.