Malatya

Azerbaycan-Türkiye Tarım İş Formu

15:16 26 Şubat 2017
Azerbaycan-Türkiye Tarım İş Formu

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Azerbaycan-Türkiye Tarım İş Formu'nun son derece verimli geçtiğini belirtti.

Türkiye Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Akın, yaptığı yazılı açıklamada, 22-23 Şubat tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de organize edilen Azerbaycan-Türkiye Tarım İş Formu'na katıldığını kaydetti.

Forumun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Asadov ile iki kardeş ülke bakan yardımcıları, bakanlık bürokratları ile iş adamları ve ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla yapıldığına işaret eden Akın, şu ifadeleri kullandı:

"Karşılıklı diyalog kurmak amacıyla düzenlenen, iki ülke arasındaki işbirliği istişaresi, ikili görüşmeler akabinde ithalat ve ihracat konuları görüşüldü. Toplantıdaki asıl amaç Türkiye ile Azerbaycan arasındaki tarımsal ve hayvansal ürün ticaretinde özel sektör ve yatırımcı işadamları arasındaki gelişimi ithalatı ihracatı arttırmak. Tarım ve hayvancılık konusunda forumda önemli görüşmeler yaptık, bu görüşmelerin ilimizin tarım ve hayvancılığına getirisi olacağını düşünüyorum."

Akın, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğince forum dolayısıyla verilen resepsiyonda tüm katılımcılara Malatya kayısı ikram edildiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.