Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatyasporlularla buluştu

17:05 04 Mart 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatyasporlularla buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Evkur Yeni Malatyaspor'un yeni stadıyla Süper Lig'de daha büyük bir coşkuyla mücadele edeceğini belirtti.

Bakan Tüfenkci, kentteki ziyaretleri kapsamında Valilik önünde TFF 1. Lig'in lideri Evkur Yeni Malatyasporlu taraftarlarla buluştu.

Taraftarların, "Malatya seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşılanan Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, bu yıl takımın kentin desteğiyle şampiyonluğa doğru gittiğini söyledi.

Bu kente ve taraftara şampiyonluğun yakışacağını ifade eden Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki gençlerimiz centilmenlik içerisinde spor sahalarında olsun, kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, referandum sürecine de değinerek "16 Nisan'da biz gençlerin önünü açıyoruz. Gençlerin milletvekili seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. Dolayısıyla sizlerin sesi olacak arkadaşların da Mecliste olmasını istiyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi karşısında meydanlarda canlarını ortaya koyan gençler elbette Mecliste de temsil edilirler." şeklinde konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor'un başarıyla ilerlediğini anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Yeni Malatyaspor yeni stadıyla Süper Lig'de daha büyük bir coşkuyla mücadele edecek. Takıma bir otobüs kazandırdık. Bu hafta sonu da teslim edeceğiz. Yeni Malatyaspor'a hayırlı olsun, kazasız, belasız yolculuklar olsun. Deplasmana daha rahat gitsinler diye bunu sağladık. Biz her zaman Yeni Malatyaspor'un, Malatyaspor'un, Malatya'nın yanındayız. Çünkü inanıyoruz ki Süper Lig'e çıktığında şehrin hareketliliği ve çehresi de değişecek."

Stadının bakıma alınması nedeniyle takımın son iki maçını İstanbul'da yaptığını anımsatan Tüfenkci, Şanlıurfaspor ile yapılacak maçın da Medipol Başakşehir'in stadında oynanacağını kaydetti.

Tüfenkci, geçen hafta İstanbul'da oynanan Altınordu maçında çok güzel bir atmosfer oluştuğunu ve karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldıklarını hatırlatarak, yarın oynanacak Balıkesirspor maçından da takımın galibiyetle dönmesini diledi.

Bakan Tüfenkci daha sonra AK Parti Malatya İl Başkanlığına geçerek kadın ve gençlik kolları üyeleriyle basına kapalı görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.