Malatya

"Doğu Batı İkileminde Yeni Türkiye Paneli"

13:33 19 Mart 2017
"Doğu Batı İkileminde Yeni Türkiye Paneli"

Malatya Büyükşehir Belediyesince "Doğu Batı İkileminde Yeni Türkiye Paneli" düzenledi.

Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak gazeteci-yazar Kemal Öztürk ve TRT 6 Yayın Koordinatörü Mustafa Ekici katıldı.

Öztürk, paneldeki konuşmasında, Batı'da bir sarsıntının yaşandığını ve bu sarsıntı nedeniyle İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrıldığını, Amerika'da ise Donald Trump'ın başkan seçildiğini belirtti.

Bunların ülkelerinde yabancı istememe anlamına geldiğini ifade eden Öztürk, "Biz globalleşmeye, ülkemizdeki Müslümanlara karşıyız. Biz burada Hristiyan'dan başka kimsenin yaşamasını da istemiyoruz. Enterasandır Yahudilere de karşılar. İşte buna Atlas Okyanusu'nun dibinde yaşanan modernizmin depremi diyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik skandal tavrına da değinen Öztürk, "Artık AB'ye girme tartışmasını yapmıyoruz çünkü AB konferans yapmamızı, siyasilerimizin orada toplantı yapmasını, bakanımızın kendi büyükelçiliğine ve konsolosluğuna gitmesini yasaklıyor." diye konuştu.

Ekici ise 1980'lerde Türkiye'de yeni oyunların oynanmaya başladığını, irtica ve bölücülüğünün emperyalist güçler tarafından desteklendiğini anlatarak, "İslam, FETÖ çetesine, Kürt meselesi de PKK çetesine havale edildi. Bu iki fay hattını alevlendirmek için de iki iş yapıldı. 1982 yılında ikisi de aynı aylarda başlar. Birisi sert bir şekilde Kürtçe yasağı, diğeri de sert bir şekilde başörtüsü yasağı... İkisi de sembolik, anlamlı ve sokaklarda karşılığı vardı." ifadelerini kullandı.

Emperyalizmin artık Türkiye'de oyun kurgulayamadığını vurgulayan Ekici, şöyle konuştu:

"FETÖ, PKK vekaletlerinin iş yapamadığını görüyor, sokağa dökemiyor, operasyon yapamıyor ama dışarıda ordular kurguluyor. Suriye'de olup bitenler bizden bağımsız değil. Şamlı'nın, Halepli'nin, Kerküklü'nün dönüp yüzünü çevireceği tek bir yer var, Türkiye. Irak ve Suriye sahasında 66 batılı devlet operasyon yapıyor, bunların 40'a yakınının hava gücü var, 10 küsürünün kara gücü var."

Milletin alın teriyle ödediği vergilerle ayakta duran devletin yeterince güçlü olduğuna işaret eden Ekici, "66 devlet Irak ve Suriye'de bence DEAŞ'a karşı değil Türkiye'ye karşı savaşıyor ve hiçbir şey yapamıyorlar. Günün sonunda kayda değer tek devlet Türkiye'dir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.