Malatya

Halk oylamasına doğru

15:45 22 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekili Şahin, referandum çalışmaları kapsamında Akçadağ ilçesinde temaslarda bulundu. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Şahin, sanayi esnafıyla bir araya geldi. Milletvekili Yaşar ise Malatya merkezde sivil toplum kuruluşları ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Referandum için esnaftan destek isteyen Şahin, "AK Parti iktidarları döneminde yapmış olduğumuz bütün güzel çalışmaların, yeni baştan taçlandırılması, eksik kalanları tamamlamak ve sıkıntıların bertaraf edilmesi için anayasa düzenlemesine ihtiyaç vardı. Bunu da mecliste yaptık. Milletin vekilleri olarak mecliste üzerimize düşeni yaptık. İnşallah bundan sonra sözün sahibi, kararın ve yetkinin de sahibi olan milletimizin önüne 16 Nisan'da sandık gelecek. Milletimiz 'evet' ya da 'hayır' noktasında iradelerini beyan edecek. Ben eminim başta Akçadağ'ımız, Malatya'mız ve ülkemizin genelinde beklenenden çok daha yüksek oranda bir 'evet' oyları çıkacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise yeni sistemin neler getireceğini anlatarak, "Bu sistem uzlaşmayı millete havale ediyor. En marjinal parti bile cumhurbaşkanı adayı gösterirken yüzde 51'in kabulüne mazhar olacak, onun değerleriyle bütünleşecek, onunla ortaklaşa bir aday göstermek zorunda. Aday profili bir kere millet merkezine taşınıyor. Bu sistemde merkeze millet geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.