Malatya

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert

15:21 30 Mart 2017
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Halkımızın seçtiği bir idarenin vesayet yolu sistemiyle gönderilmemesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Sert, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Devlet Hastanesinde çalışan 344 taşeron sağlık işçisinin, sendikalarına üye olduğunu ve bu şekilde iş kolunda çoğunluğu sağladıklarını kaydetti.

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin insan sağlığına hizmet eden iş kolu olması nedeniyle üyelerinin, işçilerin yaşadığı sıkıntılarında farklılık gösterdiğine işaret eden Sert, hukuk zemininde sendikal hakların güvence altına alındığını anlattı.

Taşeronların sorunlarından birinin kadro olduğunu dile getiren Sert, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bu çok gündeme geldi, hükümet nezdinde bir çalışma yapılıyor. Mevcut var olan hakları muhafaza ederek toplu sözleşmeye dahil edilerek, iş güvencesi olarak ve onları bir köle anlayışından ziyade hak ettiği yere oturtturmak için kamuda daimi işçi statüsünde kadro beklentimizi her aşamada yeniledik. çalışanlarımızla imza kampanyası başlattık. Bu imzaları başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza takdim ederek, taşeron işçilerin beklentilerini de sunmuş olacağız."

Sert, bağlı oldukları Hak-İş Konfederasyonu ile çalışanlar adına Türkiye'nin değişmesini ve dönüşmesini arzu eden bir anlayışa sahip olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Halkımızın seçtiği bir idarenin vesayet yolu sistemiyle gönderilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Sonuçta fatura yine çalışanlarımıza çıkıyor. Türkiye genelinde evet kampanyamızı da buradan duyurmak istiyorum. Ayrıştırma yapmadan, bölüştürmeden 'evet' diyenler gibi 'hayır' diyenler de çıkacaktır. Üslubumuza dikkat ederek, gerekçeleri anlayarak, çalışanlarımızla bunu paylaşmak isterim."

Bir basın mensubunun taşerona kadro verilmesiyle ilgili gelinen aşamayı sorması üzerine Sert, "Referandum sonrasında bu daha da hızlanacak, muhtemelen önümüzdeki aylarda bu kadro meselesi de bir şekilde çözümlenmiş olacak. Beklentimiz o yönde." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.