Malatya

Kale'de öğrencilere "Trafik bilinci" eğitimi

15:29 30 Mart 2017
Kale'de öğrencilere "Trafik bilinci" eğitimi

Kale ilçesinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında imzalanan protokol gereği İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda öğrencilere eğitim verildi.

Konfederasyon temsilcisi Mustafa Alkış, proje ile okul öncesinden başlamak suretiyle toplumda trafik bilinci oluşturarak farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Eğitimin küçük yaştaki öğrencilere verilmesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Alkış, "Burada yaptığımız faaliyette çocuklarımızın trafikte kendi üzerilerine düşenleri yapabilmeleri açısından basit anlatımlarla onların seviyesine inerek bilinçlendirme çalışması yaptık. Çocuklara araçlara binerken, inerken nelere dikkat etmeleri, emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini, karşıdan karşıya geçişlerde trafik akşını tehlikeye düşürmeden ve çevreyi kirletmemelerini, saygı ve adap konularında bilgilendirdik." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen de Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Temsilcisi Mustafa Alkış’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.