Malatya

Girişimci kadına savunma sanayi özel ödülü

11:07 05 Mayıs 2017
Girişimci kadına savunma sanayi özel ödülü

VOLKAN KAŞİK - Malatya'da, 6 yıl önce KOSGEB desteğiyle medikal malzeme üretmeye başlayan, işini büyüterek faaliyet alanını geliştiren ve savunma sanayisine üretim yapmaya başlayan girişimci Dilek Yurtseven, çalışmaları dolayısıyla savunma sanayi özel ödülüne layık görüldü.

Yurtseven, 2011'de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kredisiyle medikal malzeme üretmeye başladı. Göztepe Mahallesi'ndeki İş Geliştirme Merkezi'nde kurduğu şirketi kısa sürede geliştiren ve Avrupa standartlarında üretim yapmaya başlayan Yurtseven, aradan geçen 6 yılda faaliyet alanını genişletti. Savunma sanayi için de üretim gerçekleştiren Yurtseven, tedarikçileri arasına ROKETSAN'ı ekledi.

Şirketinde yaklaşık 30 kişiye istihdam sağlayarak girişimcilere örnek olan Yurtseven, çalışmalarından dolayı Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığının 2017 Yılı Savunma Sanayi Özel Ödülü kapsamında "En Girişimci Sanayici" ödülüne layık görüldü.

Dilek Yurtseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB desteğiyle kurdukları şirketlerinde Avrupa standartlarında medikal malzemeler ürettiklerini söyledi.

İnsan sağlığını dikkat ederek yüksek kalitede üretim yaptıklarını aktaran Yurtsever, kalça ve diz protezlerinin yanı sıra çeşitli medikal malzemeler ürettiklerini ifade etti.

- "İlk tedarikçimiz ROKETSAN oldu"

Yurtseven, hassas işçilik yaptıkları için savunma sanayisine yönelmeye karar verdiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Medikal malzeme üretiyoruz ama savunma sanayisine Malatya olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Mevcut makinelerimizle savunma sanayisine de ürün üretebileceğimizi düşündük, yaklaşık bir yıl bunun araştırmasını yaptık. Çalışmalarımız sonucunda da ilk tedarikçimiz ROKETSAN oldu. ROKETSAN'a ürünler üretmeye başladık. Önümüzdeki günlerde ASELSAN, TUSAŞ, TAİ gibi diğer kurumlara da kendimizi tanıtıp üretim yapmayı planlıyoruz."

Çalışmaları dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın 2017 Yılı Savunma Sanayi Özel Ödülü kapsamında "En Girişimci Sanayici" ödülüne layık görüldüğünü belirten Yurtseven, ödül için çok mutlu olduğunu söyledi.

- "Ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz"

Yurtseven, ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, "Hedefimiz hem medikal hem de savunma sanayi sektörüne katkıda bulunmak. Medikal sektöründe ürünlerin çoğunu yurt dışından ithal ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye pazarının ihtiyacını karşılamak ve ihracata başlamak istiyoruz. Savunma sanayisinde ise üretime küçük küçük başladık. Daha sonra komplike bir yatırımı Malatya'ya çekmeye çalışıyoruz. Savunma sanayinin bayrağını Malatya'da dalgalandırmak istiyoruz. Hem Malatya'ya hem ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

- "Kesinlikle pes etmesinler"

Şirketlerini kurmaya aşamasında kendisine bu yatırımı Malatya'da yapamayacaklarının söylendiğini ancak buna aldırış etmediğini belirten Yurtseven, sıkıntılar yaşadığını ancak hiç pes etmediğini vurguladı.

Her zaman kararının arkasında olduğunu belirten Yurtseven, şöyle devam etti:

"Aile desteği hep arkamda oldu. Şu an 30 personele ulaştık. Bir kadın girişimci olarak Cumhurbaşkanımızın da üzerinde durduğu kadın istihdamı noktasında çok hassasım. Personel noktasında her birimimizde kadınlar da özellikle yer almaktadır. Kadınlara önerim kesinlikle pes etmesinler. Kendilerin yalnız hissetmesinler. Allah bir şekilde önümüzü açıyor. Önemli olan bir işi istemek. İstemek işin yarısını bitirmek, geri kalan da çalışmak. Eğer çalışırlarsa, mücadele ederlerse benim gibi binlerce iş kadını çıkacaktır. Ayrıca kadın girişimcilere devletimiz fazlasıyla destek veriyor, pozitif ayrımcılık yapıyor. Kadınlar bu noktada kendilerini dezavantajlı görmesinler, aslında çok avantajlılar. Bunu iki katı avantaja bile çıkarabilir. Her zaman girişimci kadınlara desteğe hazırız."

Yurtseven, şirket olarak amaçlarının ABD ve Avrupa'ya diz protezi ihraç etmek olduğunu, kısa sürede ciddi yol aldıklarını, 2023'te bu hedeflerine ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.