Malatya

Annelik duygusunu "kardeşinin emanetleri" ile tattı

11:57 13 Mayıs 2017
Annelik duygusunu "kardeşinin emanetleri" ile tattı

VOLKAN KAŞİK - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, 18 yıllık evliliğinde çocuğu olmayan 35 yaşındaki Suriyeli Nuriye Marri, hayatını kaybeden kardeşinin emaneti yeğenlerine bakarak annelik duygusunu tadıyor.

Suriye'nin İdlib kentinde oturan, 18 yıllık evli Omar ile Nuriye Marri'nin çocukları olmadı. Esed güçlerinin 2012'de İdlib'de gerçekleştirdiği bombardımanda, Nuriye Marri'nin erkek kardeşi Muhammet ve eşi Müna hayatını kaybetti.

Nuriye Marri, "alev topuna" dönen evden çıkardıkları 5 çocuğu yanına aldı. Anne ve babalarını kaybeden çocuklarla sınırı geçip Adana'daki çadır kente giden Marri ile eşi, daha sonra Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisi'ne yerleşti.

"Kardeşimin emaneti" diye sevdiği çocuklara gözü gibi bakan Marri, en küçüğü 7 yaşındaki çocukları "hayırlı insanlar olmaları için" iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyor.

Marri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de çok kötü günler yaşadıklarını, Türkiye'de bunları bir nebze de olsa unutmaya çalıştıklarını söyledi.

Kardeşi ve yengesinin hayatını kaybettiği o günü unutamadığını belirten Marri, "Bombardıman sırasında kardeşim ve eşi bir odada, çocuklar farklı bir odadaymış. Füze kardeşim ve eşinin bulunduğu odaya isabet etti. İçeri girdiğimizde kardeşim ağır yaralı, eşi ise hayatını kaybetmişti. Çocukları yanıma alarak evime götürdüm. Daha sonra kardeşimin de şehit olduğunu öğrendik. Çok üzüldük, çocukları da çok üzüldü." dedi.

- "Onları büyütüp, okutacağım"

Eşiyle severek evlendiklerini anlatan Marri, çocuk sahibi olamadıklarını ifade etti. Çocuk hasretinin hep gönlünde bir yara olduğunu dile getiren Marri, bu hasretinin, baktığı yeğenleriyle sona erdiğini kaydetti.

Marri, "Türkiye'de yaşamımızı sürdürüyoruz. Onları kendi çocuğum gibi görüyorum. Allah'tan dilerim ki okuyup, iyi yerlere gelsinler. Onlar benim için çok değerli. Onları büyütüp, okutacağım." diye konuştu.

Bombardıman yaşandığında 3,5 yaşında olan Usame Marri ise annesini çok sevdiğini ve özlediğini kaydetti. Konuşurken duygulanan Marri, "Annemin yaşaması için çok şey verirdim, keşke annem yaşasaydı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.