Malatya

Malatya'da kentsel dönüşüm

14:56 06 Haziran 2017
Malatya'da kentsel dönüşüm

Malatya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında bin 200 konutu bu sene sonuna kadar yıkacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesinin 3. ve 4. etap inşaatının başlaması için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleriyle görüşmelere devam ediyor.

2017 yılında yaklaşık 2 bin 200 hak sahibiyle görüşen Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü ekipleri, 173 konut için anlaşma yaptı.

Bedel karşılığı anlaşmayı seçen 128 hak sahibine ise 14 milyon 246 bin 719 lira ödeme yapıldı. 3. ve 4. etapta bulunan ancak yapılan görüşmeler sonucunda kat karşılığı sözleşme imzalayan hak sahiplerine ise daireleri erken teslim edildi.

Kat karşılığı sözleşme imzalayan 826 hak sahibi, konutlarını 1. ve 2. etapta yapılan binalardan aldı.

Hak sahipleriyle görüşme ve anlaşma çalışmaları devam ederken, anlaşma yapmayan vatandaşlar için ise Bakanlar Kurulu Kararı ile Acele Kamulaştırma Kararı alınması için çalışma yapılıyor.

Önümüzdeki aylarda bu kararın çıkması beklenirken, anlaşma yapmayan hak sahiplerinin taşınmazları, bu karar doğrultusunda kamulaştırılarak, inşaat alanı ihaleye hazır hale getirecek.

2017 yılı içerisinde bugüne kadar anlaşma yapan hak sahiplerine ait 204 adet yapı yıkıldı, yıl sonuna kadar ise bin 200 adet yapının yıkılarak, yeni konutlar için alanın hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.