Malatya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Malatya'da

18:13 22 Haziran 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Malatya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2. Ordu Komutanlığı ve Malatya Şehitliğini ziyaret etti.

Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ile 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile makamında görüştü.

Çalık ve beraberindekiler daha sonra Yeşiltepe Şehir Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalık, Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana bu toprakları vatan yapmak için canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehitlerin emaneti olan ailelerine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu belirten Çalık, "Sonuna kadar şehit ailelerine ve emanetlerine sahip çıkacağız. İnşallah bundan sonra daha şehit düşmesin, şehit gelmesin, analar ağlamasın, yürekler yanmasın diyoruz. PKK, DEAŞ, FETÖ'nün, terör örgütlerinin tamamının oklarını üzerimize çevirdiği bir dönemde birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız." diye konuştu.

Çalık, daha sonra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelileri Malatya Beydağı Konaklama Tesislerinde ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.