Malatya

Malatya'da bayram tedbirleri

18:22 22 Haziran 2017
Malatya'da bayram tedbirleri

Malatya'da, yaklaşan bayram öncesi kamu kurum ve kuruluşları kentte gerekli tedbirleri aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 25-27 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan bayram dolayısıyla vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı.

Bayramın birinci günü toplu taşıma araçları, mezarlıklar başta olmak üzere il genelindeki tüm hatlarda gün boyu ücretsiz hizmet verecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) tarafından Şehir Mezarlığı hattına ek seferler konulacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde Çağrı Merkezini 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecek.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (MASKİ) bağlı çağrı merkezi de yine Ramazan Bayramı'nda hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikayetlerini 185 ve 377 74 44 numaralı çağrı merkezi numaralarını arayarak bildirebilecek.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm ana caddelerin temizliğini yapılacak. Ana cadde üzerinde bulunan camilerin avluları ve bayram namazı kılınacak mekanlar yıkanarak, cami çevrelerinde gerekli bakım ve temizlikler yapılacak. Şehir Mezarlığı, Mezarlık Camisi ve Şehitliğin çevresinde gerekli temizlikler yapıldıktan sonra gül suyu dökülecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ şirketine bağlı ekmek satış büfelerinden 17'si bayram süresince açık kalacak.

- Emniyetin bayram tedbirleri

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramı ve öncesini huzur, güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla 23 Haziran Cuma günü saat 17.00'den 27 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar il merkezinde ve ilçelerinde güvenlik önlemlerini artıracak. Özellikle Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Ramazan Bayramı tatili boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alacak.

Asayiş yönünden alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı ekip sayısı arttırılacak. Kentin hareketli noktaları yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altında tutulacak.

Bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla şehrin her noktasında asayiş önlemleri takviye kuvvetlerle güçlendirilecek.

Arefe ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.