Malatya

Malatya'da 15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anılacak

14:32 04 Temmuz 2017
Malatya'da 15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anılacak

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitleri Anma" programı düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri tarafından FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde anma programı gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye toplantı salonunda düzenlenen programda, 15 Temmuz'un Türkiye'ye yaşatılan büyük bir felaket, başkaldırı, darbe girişimi ve iç savaş provası olduğunu söyledi.

Çakır, hem yargının hem de hükümetin FETÖ yapılanmasıyla mücadele ettiğini belirterek, "Bu kalkışma ülkeye hem maddi, hem manevi hem de ülkenin geleceğine yönelik büyük bir ihanet girişimiydi." dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde 249 şehit ve gazilerin olduğunu anımsatan Ahmet Çakır, şöyle devam etti:

"Birçok hak kaybı yaşandı. Ülkemiz gerçekten son dönemlerde terörle ciddi bir mücadele içerisinde. DEAŞ'la, PKK'yla, FETÖ ve buna benzer birçok marjinal gruplarla ülkemiz ciddi mücadele ediyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi de FETÖ girişimiydi. Ülkemiz adına çok büyük gurur duyacağımız tablolar vardı. Halkın darbeye karşı çıkması, canını, malını tankların önüne koyması, tanklara, silahlara, helikopter ve uçaklardan açılan ateşlerin karşısında göğsünü siper etmesi gurur duyulacak bir tabloydu. Şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız."

Çakır, 15 Temmuz'un birinci yılı dolayısıyla Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri olarak uygun bir program hazırladıklarını belirterek, "15 Temmuz'u bu ülke unuttuğu gün aslında kaybetmiş, 15 Temmuz galip gelmiş anlamına gelir. Dolayısıyla biz 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi halkımıza da unutturmayacağız. O gün yaşananları bir kez daha görmüş, hatırlamış olacağız. Ülkemizi ne boyuta getirdiğini, kimlerle ne pazarlıklar yapıldığını, neleri amaçladığını bir kez daha görmüş olacağız. Bir haftalık etkinlik hazırladık. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ile 'Vatan Savunma' sergilerimizi açacağız. Bunun gibi çeşitli etkinliklerimiz var." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 15 Temmuz'un hain darbe girişimiyle beraber ülkeye kast eden ve bunlara alet olan maşalarının gün yüzüne çıktığı bir gün olduğunu dile getirerek, bunu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Kahtalı, ilçe teşkilatlarıyla 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini kınamak için meydanlarda olacaklarını da kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da 15 Temmuz'un milletin direnişi olduğuna dikkati çekerek, "Bu bir milli direnişti. Bu milli direnişi mutlaka her daim diri tutmamız lazım, bundan sonra da bu milletin geleceğiyle ilgili herhangi bir art niyetli düşünen var ise de 15 Temmuz'un ruhuyla karşı çıkmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise darbe girişiminde şehit olanlara milletin minnettar olduğunu vurgulayarak, şehitlerin her 15 Temmuz'da minnet, rahmet ve şükranla anılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.