Malatya

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin dava

17:17 18 Temmuz 2017
Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin dava

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince 5 sanığa verilen 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıl 9'ar ay hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından yerinde bulundu.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 28 Eylül 2016 tarihinde görülen duruşmada, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker'e "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan 30'ar yıl hapis ve "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçundan 9'ar yıl 9'ar ay hapis cezası verilmişti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını yerinde buldu.

Mahkemenin kararında, faillere verilen cezaların 'usule ve esasa ilişkin hukuka aykırılığının bulunmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu' belirtilerek, yerel mahkemenin kararının yerinde görüldüğü ifade edildi.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, bıçaklanarak öldürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.