Malatya

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

10:30 19 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

Gönüllü Kardeşlik Platformu, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını yasaklayan İsrail'e tepki gösterdi.

Platform adına açıklamada bulunan Ömer Derin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin planını yapan, destek veren iç ve dış bağlantıların tümünün millet ve Allah indinde aşağıların aşağısı olduğunu ve her iki dünyada da cezalandırılacaklarına inançlarının tam olduğunu ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) arkasındaki uluslararası güçlerin de her an İslam topraklarını karıştırmak için senaryolar yazdıklarının ve yazmaya devam edeceklerinin farkında olduklarına işaret eden Derin, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail, üç Filistinli Müslüman’ı şehit etti ve 1967 yılından beri ilk defa Mescid-i Aksa’da da cuma namazı kılınmasını yasakladı. İsrail’in en başından beri Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırtmaya yönelik yaklaşımları sürmekte ve Filistin’de kan dökmekten asla imtina etmemektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.