Malatya

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır:

15:13 01 Ağustos 2017
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır:

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Toplumumuzun duygularını sömüren bu grup yardımlarımızı, kurban bağışlarımızı, eğitim katkılarımızı alıp bizlere darbe olarak geri döndürdü." dedi.

Satır, beraberinde Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu üyeleri AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ve CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ile Malatya Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Kentteki kurum müdürleri ve dernek temsilcileriyle de görüşen Satır, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gıda bankacılığı, israf, yardım bankacılığının dünyadaki örneklerini ve Türkiye'deki ihtiyaçları incelemek üzere bir alt komisyon kurduklarını hatırlatan Satır, bu konuda iyi örnekleri yerinde incelediklerini söyledi.

Satır, Malatya'da da gıda bankacılığı, sosyal yardım bankacılığıyla ilgili iyi örnekler bulunduğunu bunun için yerinde incelemek istediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Gıda bankacılığı denildiğinde sadece gıdayı almamak lazım. Gıda bankacılığı, işletmelerin stoklarında bulunan gıda, giyecek ve temizlik maddelerinden son kullanma tarihi yaklaşmış, paketleme veya üretim hatası bulunan ihracat veya ihtiyaç fazlası gibi sebeplerden dolayı değerini kaybeden veya zayi olacak maddelerin ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasını sağlayan, işletmeler ile dernek ve vakıflar arasında köprü oluşturan bir organizasyondur. Bu iş sadece gıdayla bağlı değil, yakıt diğer ihtiyaç malzemelerini de kapsıyor. Gıda bankacılığı konusunda öneri olarak sadece yiyeceğin değil giyecek, ev eşyası, temizlik malzemeleri, yakacak, eğitim materyalleri, sağlık yardımları, barınma ve nakit bağışın da sosyal yardım kapsamında değerlendirilmesi ve devlet tarafından verilen mali desteklerle bu konulardan da faydalanılmasını düşünüyoruz. Bu desteklerin çalışma teşvikleriyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusundaki sistemi önemsiyoruz."

- FETÖ'nün darbe girişimi

Satır, konuşmasında FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek büyük bir travma yaşadıklarını söyledi.

"Toplumumuzun duygularını sömüren bu grup yardımlarımızı, kurban bağışlarımızı, eğitim katkılarımızı alıp bizlere darbe olarak geri döndürdü." diyen Satır, şunları kaydetti:

"Bunu hep birlikte yaşadık. Dolayısıyla çok daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım. Burada sivil toplum örgütlerine, belediyelere ve kamuya düşen görevler var. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi araştırma komisyonu, inceleme komisyonu olarak, Dilekçe Komisyonu altında kurmuş olduğumuz bu komisyonda tüm bunları içeren bir rapor hazırlayacağız ve kamuoyu ile paylaşacağız."

Vali Ali Kaban ise bugün her türlü israfın önlenmesi ve sosyal yardımların hedefine daha etkili ulaşabilmesi için neler yapılabilir bunu görüştüklerini kaydetti.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne, geleceğe umutla baktığına ve her alanda büyük çalışmalar başlattığına işaret eden Kaban, bunlardan birinin de TBMM Dilekçe Komisyonunun israfın önlenmesine yönelik çalışması olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.