Malatya

Malatya'da engellilere şehir turu

14:41 04 Ağustos 2017
Malatya'da engellilere şehir turu

Malatya'da engellilere yönelik şehir turu gezisi düzenlendi.

Malatya Kent Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu işbirliğiyle düzenlenen şehir turuyla engelli vatandaşlara kentin tarihi ve kültürel mekanları tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen tur otobüsüyle gerçekleştirilen turda, katılımcılar Malatya Müzesi, Turgut Özal Tabiat Parkı, Aslantepe Höyüğü, Kervansaray ve Battalgazi ilçesinde yer alan tarihi cami ve mekanları gezdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, engellilerin sosyal hayata adaptasyonları noktasında engelliler şube müdürlüğü olarak çeşitli programlar düzenlemeye özen gösterdiklerini belirtti.

Engellilere kentin tarihi, kültürel ve turistlik yerlerini tanıtmak amacıyla gezi programı düzenlediklerini aktaran Kesriklioğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız engelli vatandaşlarımıza yaşadığımız yeri tanıtmak aynı zamanda motivasyonlarını arttırmak. Bu kapsamda düzenlediğimiz gezi programında bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubuna çok teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.