Malatya

Malatya'da trambüs seferleri uzatıldı

17:21 20 Eylül 2017
Malatya'da trambüs seferleri uzatıldı

Malatya'da trambüs seferlerinin Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı'na kadar uzatıldığı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun talep üzerine yapılan değerlendirme sonucunda böyle bir karar alındığı belirtildi.

Trambüs sistemi güzergahını biraz daha uzatarak Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı'ndan dönüşünün sağlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaptığımız çalışmalar neticesinde alınan bu kararla sanayi esnafı ve civar yolcularının da bu ulaşım rahatlığını yaşamasını istedik. Söz konusu bölgeye katener hattı çekmeden araçların üzerindeki batarya ile bölgenin ulaşımını sağlamayı planlıyoruz. Yaptığımız testler sonucu MAŞTİ ile Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı arasındaki mesafeyi batarya ile kat edebileceğimizi gözlemledik. Ulaşım planlamalarımızı buna göre yaptık. Okulların açıldığı ilk gün olan 18 Eylül tarihinden itibaren de seferleri başlattık. Malatya'da hayata geçirdiğimiz trambüs sisteminde beklenen performans ve tasarrufu sağladığını gördük. Edindiğimiz bu sonuçla trambüs sistemiyle ne kadar isabet ettiğimizin sonucuna vardık. Tüm bunlar göz önüne alınarak Türkiye'de tek örneği olan ve yakında Şanlıurfa'da da işletmeye alınacak trambüs sistemini katanersiz, yani elektrik enerjisi olmadan batarya ile Özsan Kavşağı'na kadar uzattık. Bu da Türkiye'de elektrik enerji hattı olmadan, bataryanın gücüyle yapılan ilk toplu taşıma örneğidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.