Malatya

Vali Kaban, aşure etkinliğine katıldı

11:24 16 Ekim 2017
Vali Kaban, aşure etkinliğine katıldı

Malatya Valisi Ali Kaban, Hazreti İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ile Cem Vakfı Malatya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğine katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kaban, etkinlikte yaptığı konuşmada, geçen bin küsür yıl içerisinde insanlığa uygun, gayet güzel bir din anlayışının Anadolu topraklarına yerleştiğini belirtti.

Geçmişin bizi ayıran tartışmalara sebep olan bir kısım tartışmalı hususlarını aşıp ortak bir noktada buluşabildiklerini aktaran Kaban, "Oysa önümüzde bir yeni yüzyıl, yeni bir bin yıl yatıyor. Bizler nesiller olarak bir bin yılın bitişini kendisine görmek nasip olan bir nesiliz. Bizden beklenilen eğer 21'inci yüzyılda devam edeceksek, bilimin ve tekniğin aydınlığında geleceğimiz bir zaman dilimidir. Aksi takdirde hayallerin, hurafelerin karanlığıyla çok fazla ileri gitme şansımız gözükmüyor." ifadelerini kullandı.

Kaban, konuşmasının ardından muharrem ayı münasebetiyle tutulan oruçların Allah nezdinde kabul edilmesini diledi.

Etkinlikte Hazreti İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından aşure ikramı yapıldı.

Kaban, beraberindekilerle Hazreti İmam Zeynel Abidin Türbesi'ni ziyaret ederek, dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.