Malatya

Cerablus ve Bab'a okul malzemesi yardımı

13:12 01 Kasım 2017
Cerablus ve Bab'a okul malzemesi yardımı

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus ve Bab'daki okullara 2 tır okul malzemesi yardımında bulundu.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yardım tırlarının gönderildiği Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cerablus ve Bab'daki okullara yardımda bulunduklarını söyledi.

Yardım malzemelerinin bir kısmının Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Turgut Özal İş Okulu'nun atölyelerinde hazırlandığını aktaran Tatlı, sıra, dolap, kırtasiye gibi okul malzemelerinin bulunduğu yardımları süratle Cerablus ve Bab'a sevk edeceklerini bildirdi.

Tatlı, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus ve Bab'daki okullarda geçen yıldan itibaren eğitim ve öğretimin başladığını hatırlatarak, okulların bakım ve onarımının da Türkiye tarafından yapıldığını kaydetti.

Cerablus ve Bab'a Türkiye'den yardımlar gittiğini, geçen yıl da 15 tır yardım malzemesi gönderdiklerini anımsatan Tatlı, "Koordinatör İl Milli Eğitim Müdürlükleri Gaziantep ve Kilis'in bizden 10 derslik Cerablus'ta, 10 derslik de Bab'da olmak üzere malzeme talebi oldu. Biz de bugün 2 tır malzemenin birini Cerablus'a, diğerini de Bab'a gönderiyoruz. 2 tır malzemeyi de önümüzdeki hafta göndereceğiz. 20 okulu sırasıyla masasıyla donatacağız." diye konuştu.

Yardımların okullarda öğrenciler tarafından hazırlandığına dikkati çeken Tatlı, "Hasan Akbudak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü tarafından üretilen 15 ton temizlik malzemesi de Cerablus ve Bab'a gönderilecek." ifadesini kullandı.

Tatlı, kağıt ve muhtelif kırtasiye malzemeleri, 270 öğrenci sırası, dolap ve okul öncesi eğitim materyallerinin bulunduğu 2 yardım tırının hazırlanmasına katkı sunan öğretmen, öğrenci ve okul idarecilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.