Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

15:12 05 Kasım 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Malatya'daki ticaretin, sanayinin gelişmesi, esasında Elazığ'daki, Adıyaman'daki, Sivas'taki sanayinin ve ticaretin gelişmesi demektir." dedi.

Tüfenkci, Fırat Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen Malatya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüfenkci, özellikle bu yıl Malatya'ya yapılan yatırımlar ile gelecek yıl teklif edilecek yatırımların neler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Toplantıda, Malatya için önemli olan ulaşım ve sulama konuları ile takip edilmesi ve yatırım programına alınması gereken konuları ele aldıklarını aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bu konuların 2018'de yatırım programlarına aldırılması noktasında gerekeni yapacağız. Arkadaşlarımızın, müdürlerimizin özellikle takip noktasında üstlerine düşeni yapması lazım. Bugüne kadar büyük bir bölümünün bu takibi gerçekleşti ancak bu toplantının şimdiye kadarki bölümünde doğrusu bizi heyecanlandıracak, 2018 için yeni bir projeyi de göremedik. Malatya için heyecanlandıran ve daha önce açıkladığımız projelerin hayata geçmesi noktasında da çok önemli projeler var ve bunların takibi gerekiyor. Bu noktada Malatya'nın gelişimi, değişimi bütün bölgeyi etkileyecektir. Malatya'daki ticaretin, sanayinin gelişmesi, esasında Elazığ'daki, Adıyaman'daki, Sivas'taki sanayinin ve ticaretin gelişmesi demektir. Bu yapılanma ve kümelenme içerisinde birbirleriyle entegre olan, yakınlaşan şehirlerin oluşturduğu ekonomik değerle bölgenin topyekün kalkınması önemli."

Tüfenkci, Malatya'nın bu anlamda huzur ve güven şehri olduğunu aktararak, "Huzurun, güvenin ve istikrarın getirdiği yatırım ikliminde Türkiye'nin, bölgenin önemli üretim merkezlerinden birisi olması noktasında da Malatya'nın önünde hiçbir engel yok. İnşallah kısa zamanda Malatya'nın ihracatını gerçekten yükselten bir il olması, zaten net ihracatta da Malatya hep artı veren ilimiz, dolayısıyla bu noktada da ihracat rakamlarının yükseltilerek Malatya'yı da bir milyar dolarlık ihracat yapan iller arasına sokmak öncelikli hedefimiz. Önce 500 milyon doları yakalamak, ondan sonra da bir milyarı hedefliyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.