Malatya

Malatya'da altyapı çalışmaları

14:39 20 Kasım 2017
Malatya'da altyapı çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, altyapı çalışmaları tamamlanan Tevfik Temelli Caddesi'nde incelemede bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, prestij caddesine dönüştürülen 1,2 kilometre uzunluğundaki Tevfik Temelli Caddesi'nde 3 metre genişliğinde kaldırım, 2 metre genişliğinde cep otoparklar ile bisiklet yolu yapan Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerine 400 akça ve ıhlamur gibi ağaç türleri dikti.

Caddede inceleme yaptıktan sonra açıklamada bulunan Çakır, caddenin güzel bir görünüme kavuştuğunu belirtti.

Cadde esnafının ve bölge halkının yeni görünümden memnun olmalarının kendilerini mutlu ettiğine işaret eden Çakır, “Tevfik Temelli Caddesi, Malatya’nın önemli ulaşım akslarından birisi. Caddemizi standartlara uygun hale getirdik. Burada altyapının tamamı yenilendi. Yeni yağmur drenaj sistemi oluşturuldu. Ölçülebilir içme suyu sistemi yapıldı. Diğer kurumlarımız da burada altyapı şebekelerini yeniledi. Temelli caddemiz 50 yıl boyunca hizmet verecek kaldırım, peyzaj, aydınlatma uygulamaları, park yerleşim yerlerine kavuştu." ifadelerini kullandı.

Kent genelinde prestij cadde çalışmalarına devam edeceklerine vurgu yapan Çakır, kentin tüm cadde ve sokaklarına güzel bir görünüm kazandırmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

- Kale ilçesinde asfaltlama çalışması

Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Kale Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ceyla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını belirtti.

Ceylan, Büyükşehir Belediyesi'nde 3 mahallede 2 bin 700 metre sıcak asfalt serimi yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ilçede altyapı yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Ceyla, "Mahalleler de yol, su ve asfalt çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün de Erdemli, Bent ve Darıpınar mahallelerimize sıcak asfalt serildi." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.