Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

21:08 01 Aralık 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimini yapanların şimdi mahkemelerde yargılandığını ve hesap verdiğini belirterek, "O mahkemelerde tiyatro oynasalar da 'Bilmiyoruz, görmedik, duymadık' deseler de millet olarak ellerimiz onların yakalarında." dedi.

Tüfenkci, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Derneğini ziyaret ederek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Tüfenkci, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunanları asla unutmayacaklarını belirterek, "O darbeyi yapanları ve Türkiye'ye bir fatura ödettirenleri asla ve asla affetmeyeceğiz. Bunu yapanlar, şimdi mahkemelerde yargılanıyor, hesap veriyorlar. O mahkemelerde tiyatro oynasalar da 'Bilmiyoruz, görmedik, duymadık' deseler de millet olarak ellerimiz onların yakalarında. Elbette biz, hukuk çerçevesinde adalete hesap vermelerini istiyoruz. Bu hesabı da hem adalete, hem de bu millete verecekler. Onlar bu milletin geleceğiyle oynamaya çalıştılar. Onlar bilemediğimiz veya bilip de ifade edemediğimiz güçlere alet oldular. Bu noktada da ne kadar alçak olduklarını bu millete göstermiş oldular." diye konuştu.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Sema Altuntaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "15 Temmuz'da oyun oynadılar. Şu anda ekonomik anlamda oyunlar oynuyorlar." dedi.

Tüfenkci, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları anı defterini imzaladı.

Ziyarette Tüfenkci'ye, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı eşlik etti.

Tüfenkci, daha sonra Yeşilyurt Belediyesi semt konağında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.