Malatya

Taşeron işçilerle ilgili düzenleme

17:29 05 Aralık 2017 1 Yorum Var
Taşeron işçilerle ilgili düzenleme

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci açıkladığı müjdenin belediye ve İl özel idarelerinde, taşeron olarak çalışanlar için olduğunu belirtti.

Kahtalı, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetleri olarak en başından itibaren tüm çalışanların hem ücretlerini hem de çalışma şartlarını iyileştirmenin mücadelesi içinde olduklarını kaydetti.

Taşeron işçilere bir çok hak kazandırdıklarını anımsatan Kahtalı, bu düzenlemeleri daha ileriye taşıyarak genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm vatandaşları sürekli işçi kadrosuna alacaklarını belirtti.

Kahtalı, şunları ifade etti:

"Yani, kamuda, taşeron olarak çalışan yaklaşık 450 bin işçi kardeşimiz sürekli kadroya geçiyor. Kamuoyundaki beklentinin çok üzerinde, bu kardeşlerimizi özel sözleşmeli değil, geçici değil, bir yıllık, üç yıllık, beş yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Bu geçiş esnasında yaş sınırı olmayacak, eğitim şartı aranmayacak, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacaklar.

Bu dönemde doğum, hastalık izninde olanlar, ya da askerde olanlar da bu kapsamın içinde olacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci açıkladığı müjde belediye ve İl özel idarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için oldu. Bu kardeşlerimiz, il özel idarelerinin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler. Bu düzenlemeden de yaklaşık 400 bin kardeşimiz faydalanacak. Belediye ve özel idarelerde çalışan işçi kardeşlerimize hayırlı olsun."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Aile sağlığı merkezin de çalışanlar ne olacak 5 tıbbi sekreter mağdur oluyor.Aile sağlığı merkezi devlet kurumu değilmi ?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.