Malatya

Gören şaşırıp kalıyor! Daha 19 yaşında...

12:13 16 Aralık 2017 2 Yorum Var
Gören şaşırıp kalıyor! Daha 19 yaşında...

Malatya'da küçük yaştan itibaren araçlara büyük ilgisi olan 19 yaşındaki Gülcan Coşkun, kentin ilk kadın otomobil tamircisi oldu.

Anne ve babası boşandıktan sonra Özalper Mahallesi'nde dedesi ile birlikte yaşayan Gülcan Coşkun, kent merkezindeki sanayi sitesinde 42 yıllık oto tamircisi, 55 yaşındaki Rıfat Teke'nin yanında çalışmaya başladı. Zamanla mesleği öğrenen Coşkun, artık otomobillerdeki çoğu arızayı tamir edebiliyor. Şu an usta olarak çalışan Gülcan Coşkun, kentin ilk kadın tamircisi oldu. Tamirhaneye araçlarını getiren sürücüler, karşılarında kadın tamirci görünce kısa süre şaşırıyor.

Coşkun, küçüklükten itibaren hevesi bulunduğu araçları tamir etmekten mutlu olduğunu söyledi. İşini sevdiğini belirten Gülcan Coşkun, şöyle dedi:

"Bu işe çocukluktan hevesim vardı ve arabaları da seviyorum. Tamirini de yapmayı istiyordum. Küçükken dedemle camiye gidiyordum ve o da beni bisikletçiye bırakıyordu. Orada vida tutmayı ve anahtarları o zaman öğrenmiştim, yani küçük yaşta. Sonra da buraya geldim. Çekindiğim bir şeyler olmadı. Bir bayanın yapabileceği kadarıyla elimden geleni ardına koymayacağım. Bu meslek zorlamıyor. Sadece soğuktan dolayı biraz üşüyoruz o kadar. Yağ beni rahatsız etmiyor, hoşuma da gidiyor." 

Gülcan Coşkun'un sanayi sitesinde yanında çalıştığı Rıfat Teke ise "Kızımız çok başarılı, geleceği çok parlak. Yeteneği mükemmel. Gülcan'ın çalışmasından çok memnunuz" diye konuştu.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Metin Tetik 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Gülcan Coşkun'a ve onun yüreğine, becerikli ellerine san'atı nakşeden ustası Rıfat Teke'ye. Yaşasaydı yüzü kızarır mıydı bilmiyorum: Atatürk'ten sonra, dalya deyip 100 küsür yıl yaşayan birinci cumhurbaşkanı Celâl Bayar, ABD'yi ziyaretten (ABD'ye yanaşma oluşumuz onunla başlamıştı, şimdi Rusya'yı tercih edişimiz umarım benzemez) dönmüştü. Kendisine bir JEEP hediye edilmişti. Gezip hava atardı. Atatürk yaşıyor olsaydı o JEEP'e binmez, söktürür, motorunu o zamanki çağdaş bir GÜLCAN COŞKUN'un önüne koyardı, 130 yıl sonra bu açığı "dindar-kindar gençlik yetiştirerek" kapatacağız! GÜLCAN COŞKUN'lar yetiştirerek değil, haydi hayırlısı.
    Cevapla
  • Ingiliz kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    tek kelime ile helal olsun, onun akranlari gri esofmanla aksama kadar tv basinda pembe dizi izliyorlar, onu yetistiren anne babasinin ellerinden opmek lazim
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Anne baba boşanmış ne yazıkki Dedesi bakmış :)
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    süper! Yolun acik olsun!
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.