Malatya

Vali Kaban'dan gazi ve şehit aileleri derneklerine ziyaret

15:32 21 Mart 2018
Vali Kaban'dan gazi ve şehit aileleri derneklerine ziyaret

Malatya Valisi Ali Kaban, kentte faaliyet gösteren gazi ve şehit aileleri derneklerini ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kaban, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulundu.

Vali Kaban, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde, dernek ve vakıf yöneticileri ile şehit aileleri ve gazilerle sohbet ederek, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kaban, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gaziler için projelerinin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale gezisi için arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Çanakkale'yi görmek tabi bir vatan evladı için şart. Orayı görmeden, o duygusal havayı sezmeden, çekilen acıları bilmek mümkün değil. İnşallah onu organize edecekler. Bir yıla yayıp, bir yıl içerisinde herkesi oraya götürmek gibi bir niyetimiz var. Hanımefendinin zaten annelerimiz için ayda bir düzenlediği, bir araya gelip mevlit okuyup şehitlerimizi anıp, birlikte dertleştikleri güzel bir başlangıç yapıldı. İnşallah devam ettirecekler. Özellikle acılar, hassasiyetler paylaşıldıkça azalıyor. Onu da sağlamak adına bunun bir lüzum olduğunu düşünüyorum. İnşallah güzel şeyler oluyor, olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.