Malatya

Kütüphane binasının yıkımına başlandı

13:32 10 Mayıs 2018
Kütüphane binasının yıkımına başlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Malatya Yeni İl Halk Kütüphanesi" yapımı için imzalanan protokol kapsamında mevcut kütüphanenin yıkımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Mevcut kütüphane yerinin Kernek Meydanı'na katılacağını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz protokol kapsamında bugün mevcut İl Halk Kütüphanesinin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Kernek Meydanı'nda daha büyük ve geniş bir alan oluşturularak Malatyalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Kernek Meydanı Malatya için çok önemli meydanlardan birisi. Kernek hem kavram, hem de anlam olarak bizim için büyük önem arzediyor. Bu alanı da düzenleyip, halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz."

Mevcut kütüphanenin yıkımının ardından valilik ile yeni kütüphanenin temelini atacaklarını da aktaran Polat, "Yeni kütüphanemizle ilgili proje çalışmalarımızı tamamlama aşamasına getirdik. Kütüphanemizin yapımıyla ilgili aşamaları da hemşehrilerimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.