Malatya

Milletvekili Tüfenkci, tabiat parkı projesini inceledi

17:55 30 Temmuz 2018
Milletvekili Tüfenkci, tabiat parkı projesini inceledi

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Beydağı Tabiat Parkı Projesi yapım çalışmalarını inceledi.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bülent Tüfenkci, Battalgazi ilçesi Beydağı Mahallesi'nde İnderesi olarak bilinen ve jandarmaya ait olan yerin, Doğa Koruma ve Milli Parklara geçmesiyle Malatya'ya tabiat parkı olarak kazandırılması için başlatılan çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu.

Tüfenkci, incelemelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, yakın zamanda proje ihalesi yapılan parktaki çalışmaların, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hızlı bir şekilde devam ettiğini görmekten ziyadesiyle memnun olduklarını ifade etti.

Parkın Malatya'ya kazandırılmasıyla Turgut Özal Tabiat Parkı ile kent halkının nefes alabileceği yerlerden birisi haline geleceğini dile getiren Tüfenkci, "Projeyi incelediğimizde de gördüğümüz gibi gerçekten çok muhteşem bir proje. Burası barındırdığı yaban hayatı, dağ havası, piknik alanları ve mesire yerleriyle Malatya’mızın gözde alanlarından birisi olacak." ifadelerini kullandı.

- Günübirlik kullanıma sonbaharda açılacak

Tüfenkci, 3 etap halinde hayata geçirilecek projede, günübirlik kullanıma ait olan ilk etabının sonbahar itibariyle ziyaretçi kullanımına açılabileceği müjdesini vererek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milli parklar özellikle şehrin gelişmesi açısından sosyal donatıları ve şehrin akciğerleri konumunda olması nedeniyle gençlerimizin ve çocuklarımızın aileleriyle gelip piknik yapacakları, doğal faaliyetlerden faydalanacağı alanlar. Beydağı Tabiat Parkımız tamamlandığında doğal dokusuyla beraber Malatyamızın var olan potansiyelini artırarak Malatya'nın daha yaşanabilir bir kent olmasına önemli katkılar sağlayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.