Malatya

Beydağı Tabiat Parkı'nın temeli atıldı

18:25 12 Ağustos 2018
Beydağı Tabiat Parkı'nın temeli atıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle projelendirilen Beydağı Tabiat Parkı'nın temeli atıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Beydağı Tabiat Parkı'nın yapımına düzenlenen temel atma töreniyle başlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, tabiat parkının kapsamlı bir proje olduğunu ve etap etap hayata geçirileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz mekan daha önce jandarmaya ait olan 96 hektarlık bir alandı. Burada çok güzel mağaralar var, doğa harikası bir yer. Buranın daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için ilk kazma vuruluyor. Etap etap yapılacak. Tabiat parkının ilk etapta 100 dönümlük kısmı yapılacak."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise kentlerin gelişmişlik ölçütlerinden birinin de kişi başına düşen yeşil alan miktarı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu anlamda ilçe belediyelerimizle el ele vererek, şehrin dört bir tarafında yeşil alanlar ve parklar yapmaktayız. Bu süreçte kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği de bizim için önemli. Parkın tamamı 900 dönümlük alandan oluşuyor. Beydağı Tabiat Parkımızın birinci etabını oluşturan 100 dönümlük kısmı çok kısa bir zamanda Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız."

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç da tabiat parkı için belediye ile ortak proje yaptıklarını bildirerek, kente güzel bir tabiat parkı kazandıracaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Beydağı Tabiat Parkı'nın proje tanıtımı yapıldı.

Törene, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve muhtarlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.