Malatya

Malatya'da örnek gence plaket

17:18 04 Eylül 2018
Malatya'da örnek gence plaket

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, toplu taşıma aracında kadın yolcuya yer veren genci plaketle ödüllendirdi.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Kent Konseyi'nin bu yılın lokomotif projesi olarak başlattığı Kendine ve Kentine Saygı Duy Projesi kapsamında toplu taşıma araçlarında özellikle kadınlara, yaşlılara, hastalara yer verme konusunda kamuoyunda farkındalık uyandırmaya devam ediliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma aracında gerçekleştirilen sosyal deneyde hastane durağında otobüse binen kadın yolcuya genç yolcu tarafından yer verildi. Bu arada otobüste bulunan Kent Konseyi gönüllü üyeleri tarafından konfeti patlatılması ve alkışlanması araçtaki yolcular tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, genç yolcuya göstermiş olduğu örnek davranıştan dolayı plaket takdim etti.

Batar, proje kapsamında toplum içinde farkındalık uyandırmak amacıyla birden fazla sosyal deney yaptıklarını belirterek, gençlerin gösterdiği hassasiyetin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Genel Sekreterlik olarak proje kapsamında farklı konularda sosyal deneylerin devam edeceğini aktaran Batar, "Genç yolcumuza ve sosyal deneyde rol alan konsey gönüllü üyelerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.