Malatya

Çalık, muhtarlarla kentsel dönüşümü konuştu

16:37 27 Eylül 2018
Çalık, muhtarlarla kentsel dönüşümü konuştu

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhtarlarla Beydağı ve Yamaç mahallelerindeki kentsel dönüşüm sorununu konuştu.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milletvekili Çalık, Beydağı ve Yamaç mahallelerinin muhtarları ve mahalle sakinleriyle İl Başkanlığında bir araya geldi.

Beydağı ve Yamaç mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili kendisine iletilen sorun ve istekleri dinleyen Çalık, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıları tespit etmek istediklerini vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yarın Malatya'ya geleceğini aktaran Çalık, "Toplantının en önemli gündemi kentsel dönüşümde yaşanan sorun ve sıkıntılar. Özellikle altını çizmemiz gerekir ki 3. ve 4. etaptaki kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken yaşanan sıkıntıları bugün tespit etmek ve bunu gündeme getirmek gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hükümetimizde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanan Murat Kurum, bilgi ve tecrübesiyle inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdaki yaşanan bütün sürece hakim olarak, Malatya'nın da sorunlarına çözüm üretecek. 2008 yılından itibaren başlayan ve konuşulan kentsel dönüşümle ilgili sorunlarımızın birinci ve ikinci etabı çözümlenmiş, 4 bin 190 konut birinci ve ikinci etapta yapılmış. Bunlarla ilgili sosyal donatılar eksiklerine rağmen yapılmış. Şimdi 3. ve 4. etaptaki yaklaşık 4 bine yakın yapının yıkılarak, yerine yenilerinin yapılmasını sağlamak lazım. O bölgedeki insanlarımız evine bir çivi çakamıyor, boyasını yapamıyor, ısınma sorununu çözemiyor." ifadelerini kullandı.

Çalık, Beydağı ve Yamaç mahallelerinin sorunlarını çözmek için girişimde bulunduklarına işaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.