Malatya

Milletvekili Çalık, rektör Karabulut'u ziyaret etti

12:16 30 Eylül 2018
Milletvekili Çalık, rektör Karabulut'u ziyaret etti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'u ziyaret etti.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve beraberindekilerle rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'u ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Üniversite hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin açılmasında katkı sunan herkese teşekkür ederek, "Malatya Turgut Özal Üniversitesi öncelikle tarım, gelecekte sağlık, geleneksel tamamlayıcı tıp ürünleriyle; ürünlerin bizzat üretildiği, tarımın, çiftçinin kendini bulduğu, bilime ulaşabildiği bir üniversite misyonuyla kuruldu. Gelecekte vizyonda da Türkiye ve dünyada sayılı, sıralı üniversiteler arasında olma hedefiyle canla başla çalışmak üzere burada hazır bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yıllardır çok büyük mücadele verdikleri Malatya için ikinci üniversite sözlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Malatya'ya ikinci bir üniversiteyi kazandırmanın onurunu yaşadıklarını aktaran Çalık, "Dünyanın dijitalleştiği, teknolojiyle buluştuğu bir dönemde Türkiye'nin vizyonunu değiştiren ve ortaya çok önemli bir vizyon koyan rahmetli Turgut Özal ile teknik anlamda da güçlü bir üniversite olacağına inancımız tam. Hem tarım hem sanayi şehri olan Malatya'mızda, teknoloji şehri hedefini de sizler tarafından konulmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Sanayinin üniversiteyle buluşması, üniversitenin şehirle buluşması, sizin sosyal ilişkileriniz bu anlamda önem arz edecek." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca da Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a görevinde başarılar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.