Malatya

Çocuklara su tasarrufunu tiyatroyla anlatıyorlar

13:58 10 Ekim 2018
Çocuklara su tasarrufunu tiyatroyla anlatıyorlar

Malatya'da "Su Hayattır" etkinliği kapsamında sahnelenen tiyatroyla öğrencilere su tasarrufunun önemi anlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, su tasarrufu bilincinin kazandırılması için Su Hayattır programları kapsamında 6 okulda tiyatro sahnelendi.

Okullarda su bilincinin konu edildiği tiyatro oyunlarının sahnelenmesinin yanı sıra, öğrencilere üzerinde su tasarrufunun yazılı olarak anlatıldığı kırtasiye setleri hediye edildi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, okullardaki tiyatro gösterilerine öğrencilerin ilgi gösterdiği ifade ederek, şöyle devam etti:

"Suyun önemini anlatmak ve çocuklara su bilincini aşılayabilmek için MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu tür organizasyonları sıklıkla yapmayı planlıyoruz. Tiyatro oyununda İbiş karakteri ile suyun önemi eğlenceli bir dille anlatılıyor. Aynı zamanda tiyatro gösterilerini izleyen öğrencileri 'su elçisi' ilan ediyoruz. Görev yerlerinin evleri, mahalleleri ve okulları olduğunu söylüyoruz. Açık musluk gördükleri zaman hemen kapatılması gerektiğini, kapatılmaması durumunda suyun israf olduğunu söylüyoruz."

Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak kentteki okullarda tiyatro gösterimine devam etmeyi planladıklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.