Manisa

Manisa'da organ bağışı

23:01 26 Ağustos 2015
Manisa'da organ bağışı

Manisa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri bir hastaya umut oldu.

Turgutlu ilçesindeki 10 yıl önce beyin ameliyatı geçirdiği belirtilen ve 3 gün önce tedavi altına alındığı Turgutlu Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 65 yaşındaki Ramazan Korkut'un karaciğeri İzmir'deki bir hastaya nakledilecek. 

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Korkut'un beyin ölümünün bugün öğlen gerçekleştiğini, ailesinin organların bağışlanması konusunda duyarlı davrandığını söyledi.

Taşçıoğlu, hastanın iki gündür yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade ederek, "Uzun yıllardır diyabet hastası olduğu için hastamızın sadece karaciğeri alınacak ve İzmir Bornova Şifa Hastanesindeki bir hastaya nakledilerek umut ışığı olacak" diye konuştu. 

- "Babam da benim organlarımı bağışlatmıştı"

Yaklaşık 25 yıl önce babasının ısrarı üzerine organlarını bağışladığını belirten Mustafa Korkut (42), "Bugün de ben babamın organlarını bağışlanması kararını aldım. Babam yaşasaydı aynı şeyi benim için yapardı. Babamdan alınacak karaciğer bir hastaya şifa olacak. Kim bilir ne kadar sevinecekler? Şimdi ben hem üzülüyorum hem de seviniyorum" dedi. 

Beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Korkut'un 4 çocuk ve 9 torun sahibi olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.