Manisa

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

15:01 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Manisa'nın ilçelerinde tören düzenlendi

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Manisa'nın ilçelerinde tören düzenlendi. 

Akhisar ilçesinde Milli Egemenlik Meydanı'nda düzenlenen program, çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Garnizon Komutanı Hava istikham Albay Arcüment Erincik, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı'nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Meydandaki törenin ardından kutlama Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, makamında tebrikleri kabul etti.

- Turgutlu

Turgutlu’da 50. Yıl Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Zafer Özkara, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Cengiz ile sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Kaymakam Uğur Turan, törene katılanların bayramını kutlaması ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ardından Kaymakam Turan, makamında tebrikleri kabul etti. 

- Soma 

Soma'daki kutlama töreni Cengiz Topel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. 

Törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oruç Fevzikara, Soma Cumhuriyet Başsavcısı Mahir Kaygasız, Soma İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. 

Tören, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

- Demirci

Demirci ilçesinde Belediye hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Alka Ersoy, Demirci Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, Demirci Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şevken, daire amirleri, gaziler ve ilçe halkı katıldı.

Törende Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. 

Törenin ardından Kaymakamlık makamında Demirci Kaymakamı Atila Kantay tebrikleri kabul etti.

- Kula

Kula Kent meydanındaki  Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen kutlama törenine Kula Kaymakam vekili Musa Göktaş, Garnizon komutanı Üsteğmen Melih Oğuz, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta ile kurum müdürleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 

Kutlama töreni Kaymakamlık vekili Göktaş'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 

- Saruhanlı 

Saruhanlı'da Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Saruhanlı Belediye Başkan Vekili Eşref Doğrukıran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, gaziler ve daire müdürleri katıldı.

Kutlamalar Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Saruhanlı Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Kaymakam Kanyılmaz'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

- Salihli

Salihli’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz ve Belediye Başkanı Zeki Kayda ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Salihli Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunun ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz yaptı.

Program Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

- CHP'nin "alternatif kutlama" programı

Öte yandın CHP Manisa İl Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanında alternatif kutlama programı yaptı.

Törende CHP Manisa İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri tarafından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, alternatif olarak kutladıkları son 30 Ağustos olması temennisinde bulundu. 

CHP Salihli İlçe teşkilatı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Törene CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'da katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.