Manisa

Manisa Barosu Başkanı Arslan:

19:40 31 Ağustos 2015
Manisa Barosu Başkanı Arslan:

"Yönetmelik değişikliğinin asıl gerekçesi, cezaevlerinde çok sayıda hükümlünün olması"

 Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 22 Ağustos 2015'te Resmi Gazete yayımlanan Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e ilişkin "Yönetmelik değişikliğinin asıl gerekçesi, cezaevlerinde çok sayıda hükümlünün olması" dedi.

Arslan, Baro Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada ülke genelindeki cezaevlerinin tamamının kapasitesinin üzerinde bir durumla çalıştığını belirtti.

Yerlere yatak serildiğini, cezaevlerinin koşullarının çok sağlıksız bir durumda olduğunu savunan Arslan, "Yönetmelik değişikliğinin asıl gerekçesi, cezaevlerinde çok sayıda hükümlünün olması. Kapasitesinin üzerinde insan barındırmasından kaynaklanıyor. Manisa'da bulunan hem E Tipi hem de T Tipi cezaevleri için de bu geçerli. Bir anlamda adı konulmamıştır bir aftır bu. Çünkü daha önce verilen bir hükmü, siz infaz yasasında değişiklik yaparak mahkemenin vermiş olduğu hükümdeki cezayı azaltmış oluyorsunuz bir anlamda. Bu konuda çalışma yapılıyor. Cezaevlerinden bu arkadaşlarımızın büyük bir kısmı tahliye olacak" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.