Manisa

Tarihi caminin minberi müzeye bağışlandı

12:43 01 Eylül 2015
Tarihi caminin minberi müzeye bağışlandı

Manisa'nın Demirci ilçesindeki tarihi Söylemiş Cami'ndeki 80 yıllık minber, Kent Müzesi'ne bağışlandı

Demirci'de yaklaşık 800 yıllık tarihe sahip Söylemiş Camii'nin 80 yıllık el yapımı minberi, Kent Müzesi'ne bağışlandı

Söylemiş Camii Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Hayri Yumuşak, AA muhabirine yaptığı açıklamada caminin iç cephesinde yenileme çalışması yapılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden izin aldıklarını belirtti.

Tarihi caminin iç cephesinde son olarak 1935 yılında kapsamlı bir yenileme yapıldığını, o dönemde yapılan el yapımı ahşap minberin de yenilenmesine karar verildiğini anlatan Yumuşak, minberin gelecek nesillere aktarılması için Kent Müzesi'ne bağışlanmasına karar verdiklerini dile getirdi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise yenileme çalışmalarının devam ettiği camiye gelerek bağış kararı alan dernek üyelerine teşekkür etti.

Selçuk, kuruluş çalışmaları devam eden Kent Müzesi'ne çok sayıda eşya bağışının yapıldığını belirterek, "İlçemizde yıllardır hizmet veren 800 yıllık tarihi Söylemiş Camii'nde dernek tarafından yenileme çalışmalarına başlandı. Bir hayırsever tarafından camideki minberinin yenileneceği iletildi. Dernek üyeleri de 80 yıllık el yapımı ahşap minberi belediyemize bağışlama kararı aldılar. Atalarımızın ve dedelerimizin hutbe dinlediği tarihi minberi gelecek nesillere kent müzesinde sergileyerek aktaracağız" dedi.

Belediye Başkanı Selçuk, Demirci Kent Müzesi'nin eski hükümet konağında hizmete açılacağını da dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.