Manisa

Manisa Emniyet Müdürü Ceren:

13:09 03 Eylül 2015
Manisa Emniyet Müdürü Ceren:

"PKK son demlerini yaşıyor. Yaptıkları bu bombalı saldırılar, çok kalleşçe ve haince yapılmış ve son can çekişmelerdir"

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, terör örgütü PKK'nın son demlerini yaşadığını ifade ederek,  "Yaptıkları bu bombalı saldırılar, çok kalleşçe ve haince yapılmış ve son can çekişmelerdir" dedi.

Ceren, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtta son dönemlerde artan terör saldırılarına değindi. 

Manisa'da terör olaylarının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Ceren, terör saldırılarına doğu kökenli vatandaşların da büyük tepki gösterdiğini, terör örgütünün yalnız kaldığını söyledi. 

Terörle mücadelede uzun süre görev aldığını, doğudaki illerde görev yaptığını hatırlatan Ceren, "PKK son demlerini yaşıyor. Yaptıkları bu bombalı saldırılar çok kalleşçe ve haince yapılmış ve son can çekişmelerdir. PKK’ya destek verenler de haince saldırılar sonrasında artık destek vermemektedir ve PKK artık yalnız kalmıştır" dedi.

Göçle kente yerleşen doğu kökenli vatandaşların terör örgütüne ve amaçlarına hizmet edecek davranışlar sergilemediğini, bu tutumlarından dolayı da kendilerine teşekkür ettiğini kaydeden Ceren, "Özellikle Manisa’da yaşayan doğu kökenli vatandaşlarımızın polise bakış açısı çok değişti. Artık polise karşı bir önyargı yok. Çünkü biz iletişimden yanayız. Yaşadıkları mahallelerde kıraathaneye giderek onlarla çay içip konuşuyor, sorunlarını dinliyoruz ama iş, yasaları çiğnemeye geldiğinde bizim her zaman bir duruşumuz var" diye konuştu.

-Para öldülü uygulaması

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara, yerlerini veya kimliklerini bildirenlere verilecek para ödülü uygulamasına da değinen Ceren, şu görüşleri aktardı:

"Bu benim son derece desteklediğim bir durumdur. Girişimle suç oranları büyük oranda düşecek ve suçluların yakalanması hız kazanacak. Amerika’nın ve diğer gelişmiş ülkelerin gerçekleştirdiği uygulama, Türkiye’de geç bile kalmıştır. Kolluk kuvveti olan polislerimiz, gelen bilgiler neticesinde suçların önlenmesinde daha hızlı hedefe ulaşacaktır."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.