Manisa

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Kaçire:

16:16 05 Eylül 2015
Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Kaçire:

"Geçen yıl borsada 3,5 lira olan çekirdeksiz kuru üzümün fiyatı bu sene 5,5 ile 6,4 lira arasında değişiyor. Bu yıl üzümün altın yılı"

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, üzüm fiyatlarındaki artıştan memnun olduklarını belirterek, "Geçen yıl borsada 3,5 lira olan çekirdeksiz kuru üzümün fiyatı bu sene 5,5 ile 6,4 lira arasında değişiyor. Bu yıl üzümün altın yılı" dedi. 

Üzüm fiyatlarıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunana Kaçire, bu yıl yaşanan doğal afetler nedeniyle üzüm hasadının erken sona erdiğini ifade ederek rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatlarda yükselme görüldüğünü söyledi. 

Artan fiyatın herkes için sürpriz olduğunu dile getiren Kaçire, "Önümüzdeki yıla elimizde üzüm kalmayacak. Depolar sıfırlanacak. Eskiden bir sonraki seneye üzüm kalırdı. Ancak kalite olarak üzüm güzel. Bağda kalan asma ile üreticilerimiz iyi ilgilendi. Fiyatlar şu anda 6,50 lira civarında. Organik üzüme 8,5 lira verenler var. Geçen yıl borsada 3,5 lira olan çekirdeksiz kuru üzümün fiyatı bu sene 5,5 ile 6,4 lira arasında değişiyor. Bu yıl üzümün altın yılı. Hem üretici hem de ihracatçı kıymetini bilsin" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.