Manisa

Şehitlerimizi uğurluyoruz

19:42 08 Eylül 2015
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi

 Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde defnedildi.

Şehidin uçakla Akhisar ilçesine getirilen naaşı, buradan karayoluyla Salihli'nin Yörük Mahallesi Çınarlı Caddesi'ndeki babaevine getirildi, helallik alındı.

Daha sonra şehit için Hamidiye Camisi'nde askeri cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin ilçeye geç gelmesi nedeniyle cenaze töreni de ikindi namazından yaklaşık 1 saat sonra kılındı. 

Polis, cenaze öncesi cami çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu, yakındaki caddeler araç trafiğine kapatıldı. Cami avlusuna girmek isteyenler polis aramasından sonra alana alındı. Cami çevresindeki binalara Türk bayrağı asıldığı görüldü. Çevredeki vatandaşlar zaman zaman sloganlar attı, tekbir getirdi.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın da çelenk gönderdiği görüldü.

Törene şehidin annesi Saniye, babası Hüseyin Yatakdere, yakınları, bazı AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile çevre ilçelerin belediye başkanları da katıldı.

Anne Saniye Yatakdere, oğlunun tabutunun cenaze aracından musalla taşına getirilmesi sırasında asker selamı verdi. Daha sonra şehidin anne ve babasıyla yakınları tabuta sarılarak ağladı.  

- "Sen bu millete hakkını helal et"

Daha sonra Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, adet olarak helallik almak gerektiğini belirterek, "Aslında bizim şehit Özgür kardeşimize helal edecek bir hakkımız yok. Çünkü o hayatının baharında çok sevdiği canını bu vatan, bu bayrak, bu millet için feda etti. Aslında ey şehit Özgür kardeşim, sen bu millete hakkını helal et" dedi. Sadıç, ardından cemaatten de helallik istedi, cenaze namazını kıldırdı. 

- Anneden asker selamıyla uğurlama

Namazın ardından şehidin naaşı, cenaze nakil aracına kadar askerlerin omzunda taşındı. Bu sırada alkış tutan vatandaşlardan bazılarının ağladığı görüldü. 

Anne Saniye Yatakdere, oğlunu cenazesi araca bindirilirken asker selamı verdi. Anne ve baba cenaze aracının arkasından bir süre yürüdü. Anne Yatakdere bu sırada da asker selamı verdi. 

Ardından cenaze aracı selamlandı. Anne Yatakdere aracın selamlanması sırasında da asker selamı verdi. 

Cenaze aracının ardından yürümek isteyen grup bir süre polis tarafından durduruldu. Araç uzaklaştıktan sonra polis yürüyüşe izin verdi. Dev Türk bayrağı açan grup, sloganlar atarak yaklaşık iki kilometre yürüdü.

Şehit Yatakdere'nin cenazesi, Taytan Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ailenin tek çocuğu olan şehit Yatakdere'nin göreve 4 ay önce başladığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.