Manisa

Manisa'da yapılması planlanan hidroelektrik santral

17:00 10 Eylül 2015
Manisa'da yapılması planlanan hidroelektrik santral

Salihli ilçesinde yapımı planlanan hidroelektrik santralle ilgili halk katılım toplantısı yapılamadı

 Manisa'nın Salihli ilçesindeki hidroelektrik santral projesiyle ilgili ÇED süreci kapsamında düzenlenmesi planlanan halk katılım toplantısı yapılamadı.  

  Allahdiyen Mahallesindeki Kömürcü, Bozburun ve Kurşunlu mevkilerinde Hitit Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan 24 megavatlık Kocayatak Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ile ilgili ÇED süreci kapsamında halk katılım toplantısı organize edildi.

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve firma yetkililerinden oluşan heyet, toplantının yapılacağı ilan edilen kahvehaneye jandarma ekipleri eşliğinde geldi.

Kapalı olduğu anlaşılan kahvehane önünde toplanan bir grup, heyeti protesto etti. Olay yerine gelen CHP Manisa milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer ise protestocu grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Heyet, iş yerinin kapalı olması nedeniyle toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı. 

Alanda toplananlar adına konuşan İslam Horzum, Kocayatak Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin çevreyi tahrip edeceğini savunarak "ne pahasına olursa olsun yaptırmayacaklarını" söyledi.

Horzum, "Bugün Allahdiyen'e gelen arkadaşlar, toplantının yapılamadığına dair tutanak tutup buradan ayrıldılar. Bu süreç daha yeni başladı. Bugün 90 dakikalık maçın sadece ilk 5 dakikası oynandı. Gösterdiğimiz direnç sayesinde bugün başarılı olduk. Bu direnç biz de olduğu sürece hiç kimse buraya gelip bu santrali kuramaz. Biz gerekirse dozerlerin kepçelerin önüne yatacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.