Manisa

Organları 3 kişiye umut oldu

07:48 18 Eylül 2015
Organları 3 kişiye umut oldu

Turgutlu'da beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 3 kişiye nakledilecek

Turgutlu'da beyin ölümü gerçekleşen kadının organları ailesi tarafından bağışlandı. 

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle önceki gün Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emine Yıldırım'ın (73) beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Emine Yıldırım'ın karaciğeri İzmir Kent Hastanesi'nde bir hastaya, böbrekleri de İzmir Atatürk Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen iki hastaya nakledilecek. 

Emine Yıldırım’ın kardeşi Mehmet Gülbelli, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün aile olarak çok zor bir karar alıp, ablamızın organlarını bağışladık. İnşallah umut arayan hastalara şifa olur. Ablamın anıları bu umut bekleyen hastalarda yaşar. Mantıklı düşündüğümüz zaman belki onu kaybetmiş oluyoruz. Ama onun hatırasının bir başkasında yaşamasının faydasını göreceğiz. Hem üzülüyorum hem de seviniyorum. Umarım topluma bu konuda iyi bir mesaj vermiş oluruz" diye konuştu.  

Emine Yıldırım’ın tek çocuğu Erkan Yıldırım da “Düşünmemiz ve bilinçli hareket etmemiz gerekiyor. Sonuçta annemiz vefat etti, yapacak bir şey yok. Annemin organları başka insanlara hayat verecek. Güzel bir duygu. Herkesin bağış yaparak umutla bekleyen organ ihtiyacı olan hastalara ışık olması gerekiyor” dedi. 

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu da Yıldırım’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesinin duyarlı davrandığını ve organlarını bağışladığını söyledi. 

Taşçıoğlu, hastanın yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ettiği sırada beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade ederek, "Karaciğeri ve börekleri alınacak ve İzmir Kent Hastanesi ile İzmir Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde organ bekleyen 3 hastaya nakledilecek" bilgisini verdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.