Manisa

Gaziler ile şehit yakınlarının "sesi" oldu

11:51 19 Eylül 2015
Gaziler ile şehit yakınlarının "sesi" oldu

 Bingöl'de 15 yıl önce teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Ümit Taydaş'ın kurduğu internet sitesi, gaziler ve şehit yakınlarının "sesi" oldu.

Manisalı gazi Taydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında astsubay olarak vatana hizmet ettiği sırada Bingöl'de görevlendirildiğini ve 2000 yılında terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada yaralandığını anlattı.

Gazi olarak emekliliğinin ardından memleketi Manisa'ya yerleştiğini, sonrasında Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanlığı görevini üstlendiğini bildiren Taydaş, bu süreçte gaziler ve şehit yakınlarının sesini duyurmak için çalışma yaptığını söyledi.

Gazeteciliğe ilgi duyduğunu, yerel gazetede köşe yazarlığıyla başladığı mesleği 2011'de haber sitesi kurarak ileri boyuta taşıdığını dile getiren Taydaş, "Gazi ve şehit ailelerinin sesini duyurabilmek için böyle bir haber sitesi kurduk. Sitede şehit yakınlarımız ve gazilerimiz görevli. Onlara da bir uğraş alanı doğdu. Amacım beklentilerimizi kamuoyuna duyurabilmekti ama gün geçtikçe daha büyük bir haber sitesi olmaya başladık. Böylece sorunlarımız daha geniş kitlelere ulaşıyor" dedi.

- "Terör olaylarının bitmesini istiyoruz"

Taydaş, son zamanlarda yaşanan terör saldırılarının bitmesini istediklerini vurgulayarak, "Şehit verilmesi arzumuz değil ancak devletimizin terör örgütlerine karşı mücadeleye kararlı şekilde devam etmesinden yanayız" diye konuştu.

Terör olaylarıyla "Türk-Kürt" kavramlarının sürekli karşı karşıya getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Taydaş, şunları kaydetti:

"Türk de Kürt de birdir, beraberdir. Bu ülke hepimize yeter. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz ülke menfaatine olacaktır. 'Terör' ve 'Kürt' kelimelerinin yan yana getirilmesi, ülkenin bölünmesini istemekten başka bir şey değildir. Teröre karışan Kürt de olsa Türk de olsa suçludur. Türkiye güçlü bir ülkedir. Terör örgütüne de son verilecektir. Bu güçlü ülke, bu sıkıntılı günleri elbette en kısa zamanda atlatacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.