Manisa

Özdağ şehit evini ziyaret etti

19:02 26 Eylül 2015
Özdağ şehit evini ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Devletimizi, bayrağımızı, İstiklal Marşımızı paylaşmayacağız" dedi. 

Özdağ, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın ailesi, Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere ile 1997'de Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Mert Altıntaş'ın ailelerini ziyaret etti. 

Yaptığı açıklamada "Zor kullanma hakkı devlete aittir. Bütün siyasal teorilerde böyledir. Bireysel özgürlüğe evet ama kolektif özgürlüğe hayır" ifadelerini kullanan Özdağ, şunları kaydetti:

"Devletimizi, bayrağımızı, İstiklal Marşımızı paylaşmayacağız. Bu topraklarda tutunmak çok zor. Dünyanın en önemli topraklarında yaşıyoruz. Burası adeta dünyanın merkezi. Bu ülke, Lidya, Bizans, Roma ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu medeniyetler ekonomi ve büyük ordularla ayakta durabildi. Ne zaman ekonominiz ve ordunuz zayıflarsa yıkılırsınız. O medeniyetler de öyle oldu. İmparatorluklar yıkıldıktan sonra, milli devletler kurulduktan sonra şimdi 3 şey sayesinde ayakta durabiliyorsunuz. Büyük ekonomi, büyük ordu ve büyük demokrasi." 

1970'li yıllardan bu yana Türkiye'de terörün gündemde olduğunu dile getiren Özdağ, birlik ve beraberlik içerisinde bunun da üstesinden gelecek güce sahip olduklarını söyledi. 

Özdağ, daha sonra 6 Temmuz'da Gölmarmara ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 15 kişinin yakınlarının yaşadığı Çökelek Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.