Manisa

Okullarda ilk ders zili çaldı

14:10 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Manisa'da 248 bin öğrenci ve 16 bin 400 öğretmen ders başı yaptı

 Manisa il genelinde toplam 248 bin öğrenci ile 16 bin 400 öğretmen, yeni eğitim-öğretim dönemi için ders başı yaptı. 

Yeni eğitim-öğretim dönemi için Şehzadeler İlçesi Necatibey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, ilçe müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Vali Bektaş, buradaki konuşmasında, çocukların çağdaş şartlarda eğitilmesinin önemine vurgu yaparak "Sadece okula gitmek yeterli değil, geleceğin şartlarına göre çocukları hazırlamak ve eğitmek gerekli" dedi. 

Velilerin okullara ilgi göstermesini ve çocuklarının yaptıklarını yakından izlemesi önerisinde bulunan Vali Bektaş, "Velilerimizin öğretmenleri ile sürekli temasta bulunmaları gerekiyor. Öğretmenleri ile kısa zaman aralıklarıyla çocuğunun gelişim durumunu görüşmeleri gerekiyor. Çocuğun çantasında ne var, cebinde ne var, kaçta evden çıkıyor, okula gidiyor mu gitmiyor mu, arkadaşları kim, bunların veliler tarafından takip edilmesi ve olumsuz durumların önüne geçmek için gerekli müdaheleyi yapmaları gerekiyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş törendeki konuşmasında, Manisa genelindeki 18 bin okul öncesi, 81 bin 215 ilkokul, 76 bin ortaokul, 69 bin 500 orta öğretim olmak üzere 248 bin öğrenci ve 16 bin 400 öğretmenle eğitim öğretime başlandığını bildirdi. 

Soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığını seven bireyler yetiştirme hedefinde olduklarını ifade eden Dernekbaş, "Başarılı olmak için okumak, öğrenmek, düşünmek, okuduklarımızı yorumlamak gibi zihin sporları yapmalıyız. Nasıl spor hareketleri kaslarımızı güçlendirirse, beyin jimnastiği de zekamızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir" dedi.

Konuşmaların ardından okula yardım ve destekleri olan kurumlara plaketleri Vali Bektaş tarafından verildi. 

- Demirci

Demirci Atatürk İlkokulunda düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Kantay, ilçede ders başı yapan 6 bin 900 öğrenciye başarı dileyerek "Büyük iş yapmak demek büyük adam olmak değildir. Kaymakam, Belediye Başkanı, Vali olmak büyük iş yapmak değildir. Büyük iş yapmak demek yeteneğinize göre iş yapmak demektir. Bu güzel okullarda öğrencilerimizde kendi yeteneklerini bulacaklar" dedi.

Tören ardından öğrenciler sınıflarına giderek ilk ders heyecanını yaşadılar. Kaymakam Kantay ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere kitaplarını dağıtıp başarılar diledi. 

- Saruhanlı

Saruhanlı İlçesinde Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, ilçede toplam 8 bin 489 öğrenci ders başı yaptığını söyledi.

Öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyen Işık, "Yeni eğitim yılına sorunsuz bir şekilde başladık. İnşallah sorunsuz bir şekilde de tamamlarız" dedi.

- Kula

Kula'da 4 Eylül Ahmet-Sebahat Özmen İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

İlk ders zilinin çalması ardından sınıflarına giren öğrenciler ders sıralarında kitaplarını hazır buldu. 

Sınıfları gezerek öğrencilere başarı dileyen  İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, "Öğrencilerimizin bu yıl derslerine daha fazla çalışarak başarınız zirvesine ulaşacaklarını ve bu başarıda öğretmenlerimizin de büyük katkısı olacağını inanıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.