Manisa

Manisa'dan kısa kısa

15:17 30 Eylül 2015
Manisa'dan kısa kısa

Şehzadeler Belediyesi'ne tahsis edilen binanın kullanım şeklini açılmış olan dava sonucu belirleyecek

 Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyenin kullanımına tahsis edilen Taç Bina İş Merkezi binasının kullanım şeklinin açmış oldukları dava sonucuna göre şekilleneceğini bildirdi.

Başkan Çelik, 2009 yerel seçimlerinde Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan paylaşım komisyonunun Şehzadeler Belediyesi’nin kurulmamış olmasından dolayı mal paylaşımına yer vermemesi dolayısıyla dava açtıklarını hatırlattı. 

İş Merkezi'nin Şehzadeler Belediyesi’ne tahsis edildiğini kaydeden Başkan Çelik, "Şu an bir projemiz yok. Süreçle ilgili bir mahkeme var. Devam sürecindeki mahkemenin konusu bina paylaşımlarla ilgili. Davayı kazanmamız durumunda Valilik bünyesinde yeniden bir komisyon kurulacak. Bina paylaşımları tekrar yapılacak. Bina paylaşımları ile bize komisyon tarafından bina verilme zorunluluğu oluşacak. Bu belediye binası bize verildiği zaman, Taç Bina’nın belediye binası yapılması düşüncemiz ortadan kalkar, alternatif projeler değerlendirilir" diye konuştu.

- Şehzadeler Kaymakamlığı binası için yeni proje

Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yeni kaymakamlık binası için 19 Mayıs Stadyumu ile Devlet Hastanesi arasında kalan ve eskiden askeri hastane olarak kullanılan binanın kullanılması için 2 projenin hazırlandığını söyledi.

Kaymakam Çorumoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eski askeri hastane bulunduğu alan 16 dönümlük bir alana sahip. Biz o alanı Şehzadeler Kaymakamlığı’na bağlı hizmet birimlerinin kullanımına açmak amacıyla tahsisini aldık. Biz bu alanı hükümet konağı yapmak üzere aldık ve 2 ayrı proje hazırladık. Bu projelerden bir tanesi tek bina. Bu tek binanın yanında da kültür salonlarının ve kütüphanenin olduğu bir proje. İkinci projemiz ise Manisa’nın simgesi olan Saray-ı Amire şeklinde bir kaymakamlık binası. Bu projede amaç ise Saray-ı Amire’yi canlandırabilmek" dedi.

İçinde bulunduklarını binanın eski olduğunu ve kaymakamlık olarak kullanmaya başladıklarından bu yana birçok onarım yaptıklarını ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, 3 katlı olan binanın göründüğünden daha fonksiyonel bir bina olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.