Manisa

Manisa'dan kısa kısa

14:03 01 Ekim 2015
Manisa'dan kısa kısa

Yuntdağı bölgesinde kurulacak müzenin yapımını Yunusemre Belediyesi üstlendi

Yuntdağı bölgesinde Ortaköy ile Türkmen Mahalleleri arasında bulunan Obasya'nın içinde kurulacak müzenin yapımını Yunusemre Beleidyesi'nin üstlendiği bildirildi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yuntdağı bölgesinde bulunan 61 Mahalle Muhtarı ile Obasya'da incelemelerde bulundu.

Obasya içerisinde yer alan "Yuntdağı'nda 19. Yüzyıl Yaşam Temalı Zaman Geçidi Müzesi" projesini belediye olarak devraldıklarını açıklayan Çerçi, müzede sergilenecek eseri olan vatandaşlara bağış yapma çağrısında bulundu.

Çerçi, "Yerli veya yabancı turistlerin daha güzel vakit geçirebilecekleri bütün aktivitelerini sergileyebilecekleri bir yer yapacağız. Yuntdağı’nı geliştirerek tarımsal ve kırsal anlamda birçok yapıların oluşturulmasını sağlayacağız. Bölgenin sosyal, ekonomik ve turistlik anlamda kalkınmasını sağlayacak projeler yapacağız. Obasya’daki taş evlerin müzeye dönüştürülmesi ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde protokolümüzü yapmıştık. Bunun ile ilgili müze konsepti yapacağız" dedi.

Uygulanacak projenin mimarı Mustafa Pala ise 1 milyon 623 bin 713 liraya mal olması beklenen müzeye katkılarından dolayı Çerçi'ye teşekkür etti.

- Kula'da ayakkabı tamirciliği

Kula’da 32 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Mustafa Karabulut (55), çırak bulmakta zorlandıkları için mesleğin yok olma ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

ilçede sadece 5 ustanın kaldığını belirten Karabulut, çıraklığa başladığı dönemde ailelerin çocuklarını meslek öğrenmesi için getirdiklerini şu anda ise önce kaç saat çalışıp kaç para alacaklarını sorduğunu anlattı.

Karabulut, yeni çırak yetişemediği için mesleğin yok olmaya yüz tuttuğunu kaydederek, "Biz böyle bir şey görmedik. Çırak önce gelir, temizliğine, işçiliğine bakılır, daha sonra maddi konular konuşulur. Bu yüzden çırak yetişmiyor. Gelenlerde bu mesleği beğenmiyor. ‘pis’ diyor. Ben 32 senedir ayakkabı tamirciliği yapıyorum. Eğer çırak bulamazsak bu meslek biter. Bundan sonra ayakkabı tamiri diye bir şey kalamayacak, vatandaş ayakkabıyı alacak bir sorun olduğunda da çöpe atacak" diye konuştu. 

- Sarıgöl'de kömür yardımı

Sarıgöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımına başladı.

Başvuranların yanı sıra muhtarların tespit ettiği 1200 aileye kömür dağıtılacağını belirten Sarıgöl SYDV Müdürü Ruhsan Açıkgöz, "2015 yılında müracaat eden ve 35 mahallemizin muhtarlarınca  belirlenen ihtiyaç sahiplerine hane başına birer ton kömür dağıtımı yapılıyor. Çoğunu dağıttık sadece Konak Mahallesi kaldı.Önümüzdeki günlerde bu mahallemizin de kömürleri dağıtılacaktır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.