Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:41 06 Ekim 2015
Manisa'dan kısa kısa

Kula ilçesinde 250 gramlık ekmek 90 kuruş oldu

Kula ilçesinde 250 gramlık ekmek 90 kuruş oldu.

Zamlı ekmeklerin satışının başladığını bildiren Kula Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, fırıncıların uzun zamandır zam talebinde bulunduğunu söyledi.

Şadan, "Kula’da fırıncı esnaflarımız uzun süredir işçilik, elektrik, yakıt ve diğer  girdi fiyatlarının artmasından yakınarak ekmeğe zam talebinde bulundular. Vatandaşımız lehine Uzun süre yaptığımız çalışmalar neticesinde bekledik ve Manisa’nın diğer ilçelerindeki fiyatlarını inceledik. Esnafımızı ve tüketicimizi mağdur etmeyecek şekilde 250 gram ekmeğin fiyatını 90 kuruş olarak belirledik" dedi.

- Sağlık için hareket et

Demirci'de Toplum Sağlık Merkez Dünya Yürüyüş günü dolayısı ile "sağlık için hareket et" yürüyüşü düzenlendi.

Çereşe meydanında başlayan ve Demirci Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşte öğrenciler ellerinde "Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa, Attığın Her Adım Sağlığına Yatırım" yazılı dövizler taşıdı.

Belediye hizmet binası önünde tamamlan yürüyüş ile ilgili açıklama yapan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Müberra Duran, "Her gün düzenli yürüyüş yapmak bir bireyi kalp damar hastalıklarından, eklem hastalıklarından, yüksek kan basıncından, yüksek kolesterolden korur" dedi.

- Sarıgöl'de belediye 24 bin kişiyle görüştü

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 4 kişiden oluşan Sosyal Doku ve Araştırma ekibinin ilçede 9 ayda 24 bin 400 kişiyle bire bir görüşme yaptığını söyledi.

Amacın belediyenin çalışmalarını nasıl buldukları ve yapılması istenen sorunları belirlemek olduğunu kaydeden Selçuk, "Yılın ilk 9 ayında 29 Mahallede toplam 24 bin 400  kişi ile bire bir görüşmeler yapılarak sorun, ihtiyaç ve istekler bizzat halkın kendisinden dinlenmiş ve gerekli birimlere raporlanarak çözüm odaklı çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca tüm hanelere elimizdeki uydu fotoğraflarından yararlanılarak birer hizmet numarası atanmıştır. Şu anda çalışmamıza Sarıgöl merkezde devam ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.