Manisa

Manisa'da "Uluslararası Yunusemre Günleri" düzenlenecek

17:10 06 Ekim 2015
Manisa'da "Uluslararası Yunusemre Günleri" düzenlenecek

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, belediye olarak ilk defa "Uluslararası Yunsuemre Günleri" kapsamında etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Çerçi, yeni kurulan bir bir belediye olduklarını, proje üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını söyledi.

İlçenin ismine yakışır bir organizasyon gerçekleştireceklerini ifade eden Çerçi, şunları söyledi:

"Bizim belediyemize de isim babalığı yapan Yunus Emre’nin öğretilerinin gelecek nesillere taşınması amacıyla ilkini düzenlediğimiz bu etkinliğimizi her yıl geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu iki gün ve 3 oturumdan yapılacak. Sempozyuma yurt içi yurt içi ve yurt dışından Yunus Emre konusunda uzman olan akademisyenler katılacak. Yunus Emre ilahileri de okunacak."

Etkinlik kapsamında Yunusemre temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarının da düzenleneceği bilgisini veren Çerçi, "Bu projedeki önemli bir çalışma da ünlü sanatçıların seslendirdiği ilahilerin CD haline getirilmesidir. 10 ilahiden oluşan bu CD’de Türkiye’de daha önce böyle bir çalışma oldu mu bilmiyorum. Bu CD’leri halkımıza da ücretsiz olarak dağıtacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.